Alcool: 1. Derivat obținut prin înlocuirea unui atom de hidrogen din molecula unei hidrocarburi cu un oxidril. 2. Lichid incolor, inflamabil, cu miros și gust specific, obținut prin fermentarea zaharurilor din cereale, fructe etc. sau pe cale sintetică și folosit la prepararea băuturilor spirtoase, ca dezinfectant, combustibil, dizolvant etc; etanol, alcool etilic, spirt. ♢ Alcool denaturat = alcool brut sau rafinat căruia i s-au adăugat denaturanți pentru a-l face impropriu consumului alimentar, dar care este folosit în industrie sau ca combustibil menajer. Alcool rafinat = alcool brut din care au fost îndepărtate impuritățile prin rectificare. Alcool sanitar = alcool colorat cu albastru de metilen și denaturat cu salicilat de metil, întrebuințat ca dezinfectant extern. Alcool solidificat = polimer al acetaldehidei, insolubil în apă, greu solubil în alcool și eter, întrebuințat drept combustibil solid. 3. Băutură alcoolică. [Pr.: -co-ol] – Din fr. alcool.

Ce bauturi consumati?

Top bauturi preferate:D ( de obicei orice in cantitati considerabile)
1. SPRIT: Băutură obținută din vin cu sifon sau cu apă minerală; o anumită cantitate din această băutură
2. WHISKY, whiskyuri, s.n. Băutură cu un mare procent de alcool obținută prin distilarea cerealelor în condiții speciale.
3. VÓTCĂ, votci, s.f. Rachiu foarte tare, făcut din alcool de cereale și din apă cu duritate scăzută.
4. VIȘINÁTĂ, vișinate, s.f. Băutură preparată din vișine fermentate cu zahăr și alcool.
5. VIN, vinuri, s.n. Băutură alcoolică (de 7-16%) obținută prin fermentarea mustului de struguri sau, p. gener. prin fermentarea mustului altor fructe.

O sa ma mai gandesc si o sa revin😀