memoires, Petite histoire d'une hirondelle, poveste, povesti

Petite histoire d’une hirondelle

Locaţie: la bunici, mai exact piaţa 1 mai

Personaje principale:
O FETIŢĂ

Vârsta: 3-4 ani, poate 5

Descriere: păr relativ lung, blond şi creţ, ochi căprui, cu strabism şi câteodată purta ochelari (nu î
i suporta), mama ei o îmbrâca în rochiţe, însă ei îi plăceau pantalonaşii, se juca tot timpul cu baieţii, deoarece natura nu a înzestrat-o cu prietene-fete. Slăbuţă, însă dezvoltată, bube în genunchi, multe bube, cicatrice şi energie. Nu stătea nici un pic locului.
UN BĂIEŢEL

Vârsta: 7-8 ani
Descriere: fratele fetiţei, bruneţel, ochi căprui, înăltuţ, subţirel, nu punem prea mult accentul pe el, deoarece face parte din personajele negative; nu este chiar un personaj principal.
Alte personaje: o gaşcă de baieţi.

Scena 1
Acţiunea se petrece în scara blocului când băiatul îşi cheamă prietenii să se joace hoţii vardiştii. Băieţelul scoate toate jucăriile gen arma pe care le avea în casă: pistol, puşcă, mitralieră, catuşe, etc. Le împarte tuturor prietenilor.
Fetiţa, cu lacrimi în ochi se uită la el şi îl întreaba: „Şi eu?” Ca să nu înceapă să plângă, baiatul îi dă un soldăţel amărât, portocaliu şi unul abastru care ţinea o puşcă în mână şi o primeşte şi pe sora lui să se joace pentru că ştia că, dacă tatal lor ar fi aflat că a suparat-o, ar fi încasat-o. Trecând peste marea dezamăgire pe care i-a provocat-o fratele ei, dându-i soldaţeii, fetiţa îşi intră în rolul de căutător, reuşind să împşte majoritatea hoţilor. Însă aceştia nu se predauş nu mureau.

Scena 2
Scara blocului. La o masă, aceeaşi gaşca se joacă „Killer predă-te” (joc de cărţi). Fetiţa este prinsă şi i se dă o serie de porunci pe care nu le poate face, gen: prinde cartea cu capul, fă numerele de la 1 la 10 cu fndul pe perete. Este luată de bunică în casă.

Scena 3
La bunici în casă. Fetiţa câştigă la un loz. Băieţelul nu. Bunica îi ia lozul fetiţei şi i-l dă baieţelului. Tatăl încearcă sa o împace, el nu ştie ce mârşavie a avut loc. Fetiţa îşi dă seama.

Scena 4
Etajul 3 al unei scări de bloc. Gaşca era la etajul1. Fetiţa reuşeşte, din greşeală să îl scuipe pe un tip violent pe adidas. Băiatul îi dă o palma. Fata plânge, este salvată de un vecin. Fratele ei nu spune nimic, ba chiar o roagă să nu le spună părinţilor.

Scena 5
Acţiunea se mută în micro12. Personajele principale la fel. Fata îl apără de toţi nenorociţii care se luau de fratele ei, deoarece nu îl cunoşteau.
Este un supererou!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s